COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Primăria Chișinău, aviz negativ privind construcția noului terminal la Aeroport

Primăria Chișinău, aviz negativ privind construcția noului terminal la Aeroport

Primăria Chișinău a respins solicitarea companiei Avia Invest de a obține certificatul de urbanism, care să permită construcția noului terminal de la Aeroportul Internațional Chișinău.

Avia Invest acuză municipalitatea de „presiuni politice”, de cealaltă parte, reprezentanții Primăriei spun că la proiect lipsesc două acorduri importante, scrie unimedia.info.

„Primăria Capitalei nu permite construcţia unui nou terminal la Aeroport, planificată pentru anul curent”, spune un comunicat de presă al companiei, emis astăzi, 22 aprilie.


Compania Avia Invest, care administrează Aeroportul Internațional Chișinău, a declarat că Primăria Chişinău „a dat aviz negativ” la cererea depusă de companie pentru obţinerea certificatului de urbanism pentru proiectarea noii construcţii.

Decizia Primăriei este considerată nefondată de către Avia Invest, care susține că a depus toate documentele necesare şi schiţa noii construcţii la Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relaţii funciare a Primăriei Municipiului Chişinău încă la 28 ianuarie.

Mai mult decît atît, Avia Invest acuză municipalitatea că prin refuzul de a aviza solicitarea concesionarului privind construcţia noului terminalul, nu face altceva decît să completeze şirul de presiuni, inclusiv politice, cărora este supusă compania în ultimul an.

De cealaltă parte, viceprimarul Ilie Ceban a declarat că Primăria nu a avizat negativ proiectul, ci l-a „condiționat pentru a soluționa mai multe probleme”.

Ceban a spus că Avia Invest nu a prezentat un acord din partea Agenția Proprietăți Publice (APP), care este deținătorul terenului pe care urmează să fie construit noul terminal.

„Conform proiectului, aproximativ 95% din construcție se va afla pe terenul APP, iar restul, pe terenul municipalității. Avia Invest trebuie să obțină un acord și pentru acest teren, de la Primărie.”, a precizat viceprimarul.

Amintim că Avia Invest a prezentat proiectul noului terminal la sfîrșitul lunii decembrie, 2019. Potrivit reprezentanților companiei, viitorul terminal va avea suprafața totală de 55.000 m2 și ar urma să deservească anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere de pînă la 4,5 milioane de pasageri pe an. Noul terminal va avea 5 pasarele telescopice, prin care toți pasagerii vor fi preluați din avioane, fără a mai fi nevoie să fie transportați cu autobuzele.

Construcția terminalului urma să fie inițiată în acest an, iar lucrările de construcție vor dura circa 2 ani.

Conform contractului de concesiune, pentru construcția terminalului nou sînt estimate cheltuieli de 60 de milioane de euro însă aceasta ar putea fi mult mai mare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load