TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Pasajul pietonal de pe str. Ciuflea, complet renovat

Pasajul pietonal de pe str. Ciuflea, complet renovat

Primăria municipiului Chișinău informează că în prezent se desfășoară lucrări de renovare a pasajului pietonal subteran de la intersecția bd. Ștefan Cel Mare și Sfînt 3/1 - str. Ciuflea din capitală.


Proiectul constă în renovarea integrală a scărilor de granit, a pereților, tavanului și a rețelei de scurgere pluvială. Totodată, va fi instalat sistemul de iluminat pe bază de LED, montarea unui nou acoperiș pentru cele 3 scări de acces, precum și amenajarea rampelor pentru căruțuri și a scaunelor rulante. Lucrările sînt realizate de Î.M. Regia „Exdrupo".


Pe șantier sînt deja finalizate lucrările de decapare a tencuielii de pe tavanel și pereți. În prezent se organizează lucrări de pregătire pentru zugrăvire și instalarea rețelei de iluminat.


Amintim că un alt pasaj subteran aflat în vecinătate, pe bd. Constatntin Negruzzi, 10/1 a fost reabilitat integral de către serviciile municipale.


De asemenea, pe parcursul anului 2019, sînt planificate reabilitarea pasajelor pietonale subterane pe adresele:

  • bd. Dacia - Spitalul Clinic Municipal nr. 1;
  • bd. Dacia 18/1, intersecţie cu str. Teilor;
  • bd. Dacia 24/1, intersecţie cu bd. Traian;
  • șos. Hîncești, în zona Ministerului Apărării;
  • șos. Hîncești 143/1, în zona „Gara Auto de Sud";
  • șos. Hîncești 178/1.

De menționat că pentru renovarea celor 8 pasaje pietonale subterane, pentru anul curent, în bugetul municipal au fost prevăzuți 10 milioane lei.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load