COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Locatarii împreună cu gestionarul blocului pot regla consumul de energie termică

Locatarii împreună cu gestionarul blocului pot regla consumul de energie termică

Termoelectrica S.A recomandă gestionarilor fondului locativ și locatarilor să regleze la necesitate consumul de energie termică din bloc. Apelul vine în contextul temperaturilor ridicate din următoarea perioadă.

Termoelectrica S.A. furnizează energie termică pentru încălzire și apă caldă pînă la branșamentul blocului, fără întrerupere, tot anul împrejur, însă administrarea sistemului ingineresc din bloc intră în responsabilitatea gestionarului fondului locativ, care după o consultație cu locatarii, poate sista livrarea agentului termic pentru încălzire în timpul zilei sau nopții, sau regla consumul de energie termică.

Astfel, cazul în care este prea cald sau frig în locuințe, locatarii blocurilor trebuie să solicite reglarea debitului agentului termic sau deconectarea și reconectarea căldurii la necesitate de la gestionarul blocului sau persoana autorizată, responsabilă de contor.


Directorul general al Termoelectrica S.A., Veaceaslav ENI, precizează faptul că, la fel ca şi în anii precedenţi, întreprinderea nu operează cu termenii „începutul şi sfîrşitul sezonului de încălzire”, oferind libertate consumatorului de a alege cînd să se conecteze și să se deconecteze de la serviciile de termoficare.

”Echipamentele instalate la branșamentul blocurilor permit consumatorilor să se deconecteze oricînd de le serviciile de termoficare, iar la necesitate, în cazul în care se înregistrează temperaturi scăzute, să fie reluat consumul de energie termică”, a declarat Veaceslav ENI.

Termoelectrica S.A. asigură cu energie termică 4425 de imobile, dintre care: 466 instituții bugetare, 784 agenți economici/alte instituții bugetare, 2860 de blocuri locative cu circa 209 mii de apartamente și 315 case particulare din mun. Chișinău.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load