COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Ion Ceban comentează acuzațiile PAS și PPDA privind achiziția de autobuze

Ion Ceban comentează acuzațiile PAS și PPDA privind achiziția de autobuze

Primarul general, Ion Ceban, a spus că nu renunță la inițiativa de a cumpăra 100 de autobuze din Belarus. Acesta a respins acuzațiile PAS și PPDA, menționînd că acesta „este jocul celor care dețin monopolul asupra microbuzelor”.

„Pentru prima dată, absolut toate datele, documentele interne au fost distribuite către toți consilierii. Eu și echipa mea nu avem ce ascunde. Este o combinație potrivită între preț și calitate. Propun ca acești consilieri să facă o analiză mai amplă și să ceară tot felul de date de unde vor să le primească, să ne prezintă o ofertă mai calitativă, mai ieftină mai operativă”, a declarat Ion Ceban în cadrul unei conferințe de presă.

Primarul a spus că va propune Consiliului Municipal să aprobe inițierea negocierilor: „Acceptăm ca să fie delegați consilieri în echipa de negocieri atît cu banca, cît și cu producătorul din Belarus. Decizia de a cumpăra va fi mai tîrziu, dacă vor decide consilierii, dacă vor considera că aceste condiții sînt cele mai favorabile”, transmite Noi.md cu referire la agora.md.


Mai mult, Ion Ceban a declarat că acesta „este jocul celor care dețin monopolul asupra microbuzelor”.

„Azi au fost probleme pe linia 178, 108. Cred că aceste lucruri sînt coordonate. Luni am anunțat că nu vom fi șantajați de cei care, de fapt, dețin rutele de microbuze în Chișinău. Marți, un consilier PPDA a numit așa-numite audieri. Una dintre propuneri a fost să alocăm de la 70 la 90 de milioane de lei ca subvenții pentru aceste microbuze din bugetul municipal. Asta ar însemna jumătate din autobuzele pe care noi trebuie să le cumpărăm. Asta miroase a înțelegere. Noi nu putem azi să scoatem bani municipali și să-i aruncăm în microbuze, fiindcă așa vor unii de la PPDA”, a explicat edilul.

Cît despre acuzațiile consilierilor PPDA, precum că vicepretorii lor au fost demiși fiindcă s-au opus acestei achiziții, Ceban a comentat: „Au fost demiși în baza unor argumente foarte serioase din partea administrațiilor Preturilor de sector. Mă bucur că pentru prima dată au recunoscut că sînt vicepretorii PPDA. Trebuie să-i întrebați cum au ajuns în aceste funcții”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load