TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Fracțiunile din CMC au decis componența comisiilor municipale de specialitate

Fracțiunile din CMC au decis componența comisiilor municipale de specialitate

După ce ziua de vineri a fost o zi plină de nemulțumiri, replici tăioase, ”negocieri” și compromisuri, fracțiunile din Consiliul Municipal Chișinău au căzut în sfîrșit de-acord și au decis componența comisiilor municipale de specialitate.


Componența numerică a unor dintre acestea a fost modificată, iar în toate comisiile fracțiunea socialiștilor și-a delegat cei mai mulți reprezentanți, transmite tv8.md.


După ce au refuzat să accepte propunerea socialiștilor de a schimba componența numerică a comisiilor, acuzîndu-i pe socialiști că vor să-și adjudece ilegal cel mai mare număr de oameni în comisii, fracțiunile PPDA și PAS au ajuns într-un final la un numitor comun cu restul fracțiunilor. Componența acestora a fost votată de toți cei 47 de consilieri prezenți la ședința de constituire a CMC.


Astfel, Comisia juridică va număra 11 membri. 4 vor fi de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS, 1 de la PL, 1 de la PDM și unul de la Partidul Șor.


Comisia pentru buget, economie și finanțe va avea 9 membri: 4 de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS și unul de la PL.


Comisia pentru gospodărire locativ comunală va număra, de asemenea, 9 membri: 4 de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS și Victor Chironda de la Forța Nouă.


Comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare va avea tot 11 membri: 5 de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS, 1 de la PDM, unul de la PL și unul de la Partidul Șor.


Și în cele din urmă, Comisia pentru protecție socială, sănătate, educație, cultură, mass-media și relații interetnice va avea tot 11 membri: 5 de la PSRM, 2 de la PDM, 2 de la PAS, unul de la PCRM și Octavian Țîcu.


Amintim că la ședința de constituire a CMC, care a avut loc vneri au fost constituite patru fracțiuni. Este vorba despre fracțiunea PSRM, fracțiunea PPDA, fracțiunea PAS și fracțiunea PL.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load