COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Fracțiunile din CMC au decis componența comisiilor municipale de specialitate

Fracțiunile din CMC au decis componența comisiilor municipale de specialitate

După ce ziua de vineri a fost o zi plină de nemulțumiri, replici tăioase, ”negocieri” și compromisuri, fracțiunile din Consiliul Municipal Chișinău au căzut în sfîrșit de-acord și au decis componența comisiilor municipale de specialitate.

Componența numerică a unor dintre acestea a fost modificată, iar în toate comisiile fracțiunea socialiștilor și-a delegat cei mai mulți reprezentanți, transmite tv8.md.

După ce au refuzat să accepte propunerea socialiștilor de a schimba componența numerică a comisiilor, acuzîndu-i pe socialiști că vor să-și adjudece ilegal cel mai mare număr de oameni în comisii, fracțiunile PPDA și PAS au ajuns într-un final la un numitor comun cu restul fracțiunilor. Componența acestora a fost votată de toți cei 47 de consilieri prezenți la ședința de constituire a CMC.


Astfel, Comisia juridică va număra 11 membri. 4 vor fi de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS, 1 de la PL, 1 de la PDM și unul de la Partidul Șor.

Comisia pentru buget, economie și finanțe va avea 9 membri: 4 de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS și unul de la PL.

Comisia pentru gospodărire locativ comunală va număra, de asemenea, 9 membri: 4 de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS și Victor Chironda de la Forța Nouă.

Comisia pentru construcții, arhitectură și relații funciare va avea tot 11 membri: 5 de la PSRM, 2 de la PPDA, 2 de la PAS, 1 de la PDM, unul de la PL și unul de la Partidul Șor.

Și în cele din urmă, Comisia pentru protecție socială, sănătate, educație, cultură, mass-media și relații interetnice va avea tot 11 membri: 5 de la PSRM, 2 de la PDM, 2 de la PAS, unul de la PCRM și Octavian Țîcu.

Amintim că la ședința de constituire a CMC, care a avut loc vneri au fost constituite patru fracțiuni. Este vorba despre fracțiunea PSRM, fracțiunea PPDA, fracțiunea PAS și fracțiunea PL.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load