COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Finalizarea lucrărilor de modernizare a staţiei de epurare, amînată

Finalizarea lucrărilor de modernizare a staţiei de epurare, amînată

Locuitorii Capitalei vor simţi mirosul urît de la staţia de epurare şi în acest an, odată cu creşterea temperaturilor de afară.

Deşi lucrările de modernizare a staţiei au început mai devreme, finalizarea proiectului se amînă din nou: de data aceasta pînă în martie 2021. Ultimul termen limită era luna iunie din anul acesta. Primăria Capitalei va solicita despăgubiri de la compania responsabilă, a declarat edilul Ion Ceban, în cadrul emisiunii "În centrul atenţiei" de la Publika TV.

"Pînă în iunie 2020 noi nu putem să solicităm nimic. Noi pregătim totul necesar, vom organiza o licitaţie pentru a selecta o companie care va prezenta interesele noastre juridice, pentru că nu mai poate continua aşa cum a fost", a spus primarul general al Capitalei, Ion Ceban.

În 2017, o companie germană s-a apucat de modernizarea staţiei de epurare din Capitală. Lucrările însă bat pasul pe loc, din motive necunoscute. Costul este de peste 24 de milioane de euro, credit de la Banca Europeană de Investiţii şi Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Proiectul prevede construirea unei noi linii de tratare a nămolului, dar şi a unei noi staţii de pompare a apelor uzate.

"- Cred că următoarea şedinţă a Consiliului Municipal va fi organizată acolo. - Va fi resimţit acest miros neplăcut care a fost pînă în prezent? - Lucrăm pentru ca să soluţionăm această problemă pînă la perioadă, în care mirosul poate deveni o problemă", a menţionat Ion Ceban.

În vara anului trecut, Procuratura Generală a deschis două cauze penale, pentru a depista cine se face vinovat de putoarea din oraş.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load