X 
Coronavirus stiri: 8216
Obiectiv european stiri: 319
Criza energetică stiri: 953

Ministra Mediului a participat la lansarea primei construcții a unei stații de epurare moderne din Soroca

10 mai. 22:00   Societate
1617

La 6 Mai 2022, Ministra Mediului, Iuliana Cantaragiu a participat la lansarea primei stație de epurare a apelor uzate care va fi construită și instalată de întreprinderea Hidroimpex SA. Va beneficia de această instalație un agent economic din mun. Soroca, informează Noi.md cu referire la provincial.md.

Potrivit unui comunicat, ministra Iuliana Cantaragiu a salutat lansarea procesului de producție și instalare a stație de epurare a apelor uzate. Instalația va fi construită conform tehnologiilor turcești, care respectă normele de prevenire a poluării mediului.

”Construcția stației de epurare în RM este foarte importantă ca măsură de prevenire a poluării apelor de suprafață. Condițiile sociale ale cetățenilor trebuie îmbunătățite, dar nu în detrimentul mediului înconjurător. Agenții economici contribuie la dezvoltarea economiei, dar nu trebuie să dăuneze mediul. Pe principiul poluatorul plătește salut construcția stației de epurare la agentul economic local din mun. Soroca”, a menționat ministra mediului.

Tot în cadrul vizitei sale la Soroca, dna Cantaragiu s-a întrunit și cu reprezentanții autorităților publice locale din raion.

În cadrul discuției, ministra a vorbit despre prioritățile ministerului în domeniul mediului, cum ar fi: împădurirea pînă în 2032, măsură care va reduce simțitor efectele negative ale schimbărilor climatice, gestionarea resurselor de apă și a deșeurilor. Iar cu această ocazie a vorbit și despre evenimentul de lansare a primei construcții și instalații a stației de epurare a apelor uzate, conform normelor de prevenire a poluării.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав