Depuneri de flori şi discursuri la monumentul lui Ştefan cel Mare din capitală (VIDEO)

Depuneri de flori şi discursuri la monumentul lui Ştefan cel Mare din capitală (VIDEO)

Ieri, 10 ianuarie, s-au împinit 543 de ani de la Bătălia de la Vaslui, în care oastea Moldovei condusă de Ştefan cel Mare a repurtat o strălucită victorie asupra armatei otomane.


Ca să-i aducă un omagiu marelui Voievod, membrii Federației de Luptă Națională „Voievod” precum și tinerii Mișcării „Urmașii Lui Ștefan”, au mers la monumentul lui Ştefan cel Mare pentru a depune flori.


Cîţiva dintre ei au ţinut şi discursuri prin care au reiterat importanţa victoriei lui Ştefan cel Mare şi i-au îndemnat pe moldoveni să nu le permită răufăcătorilor să ştirbească din imaginea ţării noastre.


“Aşa un domnitor cum era Ștefan Cel Mare, prin lupta dusă a hotărît să-și riște viața doar ca țara lui să fie salvată. Vrem ca istoria țării noastre să nu fie falsificată, noi vrem să avem parte de o identitate curată, moldovenească, așa cum a fost pe parcursul secolelor. Noi ne strîngem în fiecare an pentru a păstra memoria sfîntă a neamului nostru, iar acesta este un lucru pe care ar trebui să-l facă fiecare cetățean”, a declarat în faţa mulţimii președintele Mișcării „Urmașii Lui Ștefan”, Dumitru Roibu.


Prezent la eveniment  a fost şi deputatul în Parlamentul RM Grigore Novac, potrivit căruia, prin lupta dusă, Ştefan cel Mare a demonstrat tuturor că moldovenii sînt oameni care ştiu să-şi apere ţara şi persoanele dragi.   


“A fost un ceas de cumpănă atunci cînd Ștefan cel Mare a dovedit tuturor că noi, moldovenii, avem caracter și putem apăra creștinitatea, pămînturile noastre, frații, mamele și copii noștri. Vreau ca la anul să nu ne vedem doar în această componență, dar în una mult mai mare”, a menţionat Novac.


Pentru a depune flori la monumentul lui Ştefan cel Mare a venit  şi președintele Asociației tinerilor moldoveni din Cernăuți, Sergiu Rabco. El le-a mulţumit tuturor că nu uită să-l elogieze pe marele Voievod şi i-a îndemnat să fie mîndri de istoria pe care o avem.


“Vreau să aduc mulțumiri pentru organizarea sărbătorii, pentru munca pe care o depuneți pentru a pleca și în alte locuri. Voi, moldovenii care știți istoria și știți ce a fost acum 543 de ani, trebuie să vă bucurați și vă mîndriți de așa un erou mare ca Ștefan cel Mare”, a spus Sergiu Rabco.


Amintim că tot ieri, membrii Federației de Luptă Națională „Voievod” şi cei ai Mişcării de Tineret "Urmaşii lui Ştefan" au mers la statuia lui Ştefan cel Mare de la Vaslui pentru a-i aduce un omagiu Voievodului.


 


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load