COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cu cît a fost prelungită perioada de ședere la Centrul de găzduire a persoanelor fără domiciliu

Cu cît a fost prelungită perioada de ședere la Centrul de găzduire a persoanelor fără domiciliu

Perioada de ședere a beneficiarilor în Centrule de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil a fost prelungită pînă la 15 mai.

Măsura a fost luată în contextul evoluţiei situaţiei epidemiologice a infecţiei cu COVID-19 la nivel municipal, anunță autoritățile publice locale.

Persoanele nou venite în Centru beneficiază de triaj medical, ulterior fiind plasate în izolatoare special amenajate. Capacitatea izolatoarelor este de 33 de locuri, inclusiv 22 pentru bărbaţi şi 11 pentru femei.

Datorită măsurilor restrictive impuse de administrația Centrului, a fost posibilă evitarea focarelor de infectare cu COVID-19 în cadrul instituției. Astfel, în procesul de examinare a persoanelor nou venite au fost identificate 2 cazuri suspecte, care ulterior au fost testate şi confirmate pozitiv. Personalul care a contactat direct cu beneficiarii a fost testaţi, rezultatele fiind negative în ambele cazuri. La moment, angajații se află în autoizolare la domiciliu.


Actualmente, de serviciile Centrului de găzduire și orientare pentru persoanele fără domiciliu stabil beneficiază 51 de persoane, dintre care 3 noi admişi sînt plasaţi în izolator. Capacitatea maximă a Centrului este de 100 de persoane.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load