X 
Transnistria stiri: 1442
Preşedintele stiri: 4060

În Moldova au fost lansate primele Centre de Consiliere Agricolă și Rurală

26 mar. 12:00   Economie
2212 0

Centrul de Consiliere Agricolă și Rurală, care și-a început de curînd activitatea, va oferi consultanță agricultorilor, sprijin în rezolvarea problemelor cu care se confruntă și va organiza campanii de informare pe diverse subiecte.

Primul seminar de acest gen va avea loc săptămîna viitoare la Cahul, unde va fi discutată necesitatea asigurării terenurilor agricole împotriva secetei și altor condiții meteorologice nefavorabile, transmite AgroExpert.md

Despre acest lucru a declarat Vasile Șerban, secretarul de stat de la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare. Potrivit acestuia, pe parcursul anului 2024 vor fi organizate 15 seminare de acest gen.

”Primul seminar îl facem cu tematica asigurărilor în agricultură, pe 27 martie, la Cahul. Vor fi experți și vom face această campanie de informare. După care vom merge pe partea de insolvabilitate. Agenții economici trebuie să cunoască toate oportunitățile pe care le au”, a spus Șarban.

"Primul seminar va fi pe 27 martie, la Kahul, pe tema asigurărilor agricole. Vor vorbi experți și vom organiza o campanie de sensibilizare. Apoi vom trece la partea de faliment. Agenții economici ar trebui să cunoască toate opțiunile pe care le au", a declarat Sharban.


În Republica Moldova, ponderea terenurilor agricole asigurate este de 1,8 procente, iar autoritățile de resort își doresc să stimuleze interesul agricultorilor pentru acest proces.

1
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce vor duce modificările la Codului Penal privind extinderea noțiunii de ”trădare de patrie”?