COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cînd va fi gata noul Regulament privind publicitatea pe străzile Chișinăului

Cînd va fi gata noul Regulament privind publicitatea pe străzile Chișinăului

În municipiul Chişinău continuă procesul de „curăţare” a străzilor de panouri publicitare, inclusiv de pe trotuarele şi străzile aflate în reparaţii.

Cel puțin asta spune primarul general Ion Ceban, potrivit căruia, noul document va fi definitivat pînă la sfîrşitul acestei săptămîni şi va fi propus spre aprobare în CMC.

„Este un proces anevoios, care durează şi nemulţumeşte agenţii economici din domeniu.
Repet: prin noul Regulamentul privind amplasarea şi autorizarea mijloacelor de publicitate şi afişaj în municipiul Chişinău, ne-am propus să aducem o claritate în ceea ce priveşte amplasarea panourilor în oraş şi aspectul acestora. În general, ne dorim să diminuăm suprafeţele publicitare din capitală, deoarece azi aceste panouri sînt amplasate haotic şi pun în pericol securitatea rutieră şi îngrădesc accesul pietonilor”, a punctat acesta.


Primarul punctează că din cauză că unele clădiri au devenit suport de publicitate, se face tot posibilul ca să găsim un echilibru între interesele agenţilor economici şi interesele oraşului, ţinînd cont şi de aspectul estetic al municipiului Chişinău.

„Prea mult timp a fost un haos în acest domeniu, fapt ce a permis extinderea acestui business, unde nu se mai ţine cont de nici o normă legală”, spune Ceban.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load