COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Subiectele în CMC sînt politizate (VIDEO)

Ceban: Subiectele în CMC sînt politizate (VIDEO)

Viitoarele alegeri prezidențiale și potențialele alegeri parlamentare anticipate afectează activitatea actuală a Consiliului Municipal Chișinău.

Astfel, consilierii încearcă să politizeze aproape orice subiect, ce se discută în ședință. Cel puțin asta a declarat primarul general Ion Ceban în cadrul emisiunii „Glavnîi Vapros” de la NTV Moldova.

„Inițial am început-o bine, după care ne-am lovit de subiectul procurării celor 100 de autobuze. Că sînt pe diesel, că avem nevoie de troleibuze. Au apărut de o dată mulți experți. Ceea ce mă uimește. În CMC, ca și în Parlament am văzut „experți” care știu toate domeniile. Ei sînt experți și în gunoi, și în drumuri, și în Stații de Epurare, și în acoperișuri, și în educație, etc. De fapt, întrebi dacă au citit proiectul, ei spun că nu. Sunt foarte multe persoane, care politizează toate inițiative și pun bețe în roate. Prin spate spun că nu au nimic împotrivă, dar în realitate nu vor să voteze”, spune Ion Ceban.


Primarul mai spune că în CMC nu este o opoziție sau o majoritate, iar consilierii se grupează în funcție de proiecte. „Eu aș vrea ca ei să se grupeze pe probleme orașului. Sunt mii de probleme, ce trebuie de rezolvat,”, a punctat Ceban.

În acest sens, Ion Ceban a făcut un apel în către ei, să lase ideile politice și să rezolve necesitățile oamenilor.

Amintim că recent aceasta a fost publicat caietul de sarcini cu privire la achiziționarea celor 100 de autobuze. Potrivit primarului general Ion Ceban, este preconizat ca în termen de 9 luni de a aduce toate 100 de autobuze, dar în 6 luni primele 60. Caietul de sarcini este publicat și în jurnalul european de achiziții.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load