COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: La moment nu există motive de a introduce carantină totală în Chișinău

Ceban: La moment nu există motive de a introduce carantină totală în Chișinău

Conform standardelor stabilite, regimul de carantină poate fi declarat dacă există 1% din populație infectată. În capitală acest prag nu a fost atins.

Declarația a fost făcută de primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, în cadrul unei emisiuni televizate. El a menționat că situația în acest sens este sub controlat.

”Da, la Chișinău am avut cîteva blocuri în carantină, dar noi administrăm acest proces la nivel local. În prezent, nu avem situații de acest tip. În oraș se iau toate măsurile de precauție: se efectuează dezinfectarea regulată, pe linie este scos absolut tot transportul disponibil, astfel încît să nu se îmbulzească oameni la stații și în transportul propriu-zis. Fiecare unitate de transport este dezinfectată la începutul și la sfîrșitul rutei, există dezinfectant în interior. De asemenea, am desfășurat o amplă campanie informațională și mulți locuitori ai orașului respectă recomandările specialiștilor și autorităților”, a spus primarul capitalei.

Ceban a subliniat, de asemenea, că în întreprinderile municipale ale căror angajați mențin zilnic funcționalitatea orașului, pînă în prezent a fost înregistrat doar un singur caz de coronavirus — un taxator a fost infectat cu cîteva săptămîni în urmă. Apoi, municipalitatea a luat toate măsurile necesare și răspîndirea infecției nu a avut loc.


Amintim că în total, în Moldova au fost înregistrate 2154 cazuri de coronavirus. La Chișinău numărul bolnavilor este de 615.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load