COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban: Comisia Națională pentru Situații Excepționale trebuie să precizeze care puncte comerciale au dreptul să activeze

Ceban: Comisia Națională pentru Situații Excepționale trebuie să precizeze care puncte comerciale au dreptul să activeze

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a venit cu o explicație în legătură cu faptul că unele gherete care comercializează cafea și ziare, încălcînd dispoziția Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale au început să activeze de luni, scrie actualitati.md.

Menționăm că, potrivit deciziei Comisiei, acestea trebuie să rămînă închise, deoarece aparțin sectorului HoReCa.

Edilul capitalei a spus că pretorii sectoarelor au înțeles diferit decizia comisiei, de aceea au dat diferite dispoziții cine se poate deschide și cine nu.


"După amiază am avut o ședință în legătură cu anunțurile precum că unele gherete cu cafea și ziare funcționează și au precizat că acestea nu pot activa. Da, există dintre cei care nu au respectat cerințele și au continuat să lucreze, adică au încălcat. Dar constatarea încălcării este obligația organelor de drept, nu a noastră. Am cerut Comisiei Naționale pentru Situații Excepționale să vină o explicație clară cine poate activa și cine nu, deoarece în acest moment există neclarități în această privință. Așteptăm un răspuns de la ei", a spus Ion Ceban.

În ceea ce privește pedeapsa pentru acei agenți economici, care la 27 aprilie au deschis puncte comerciale cu cafea și ziare, primarul general și-a exprimat opinia că pentru asta nu trebuie de amendat, deoarece autoritatea competentă nu a asigurat o distincție clară.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load