COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ceban a convocat ședința operativă a serviciilor Primăriei. Ce probleme au fost discutate

Ceban a convocat ședința operativă a serviciilor Primăriei. Ce probleme au fost discutate

Primarul general, Ion Ceban, a convocat miercuri ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, în regim online, unde au fost abordate subiecte de actualitate, prezentarea rapoartelor de progres privind desfășurarea proiectelor de infrastructură, precum și problemele curente din capitală.

Edilul capitalei a solicitat pretorilor de sector, precum și șefilor de regii să-și asume o mai mare responsabilitate pentru executarea calitativă a proiectelor inițiate sau cele în curs de finalizare. Iar funcționarii care nu-și vor exercita obligațiunile de serviciu conform angajamentelor, vor fi sancționați.

„Vreau să vă reamintesc despre garduri, curățenie și tot ceea ce este ilegal. Toate aceste lucruri sînt monitorizate. Vreau să vă concentrați eforturile pe o activitate transparentă în beneficiul cetățenilor", a declarat Ion Ceban.


Totodată, în cadrul ședinței, primarul general a făcut referință la unele abateri care au fost depistate în cadrul activităților de renovare a instituțiilor de învățămînt, printre care: raportarea lucrărilor neefectuate; lucrări executate incomplet, dar și supraestimarea costurilor privind lucrările de reabilitare. Ion Ceban a precizat că, pe marginea acestor încălcări, în perioada următoare, va fi desfășurată o ședință internă, cu factorii de decizie, inclusiv inițierea unor anchete de serviciu.

De asemenea, pe subiectul reapariției mirosului neplăcut din capitală, primarul general a avertizat repetat agenții economici, cu debranșarea de la sistemul public de canalizare, ca urmare a deversării apelor utilizate care depășesc limitele admisibile de poluanți.

Discuțiile s-au axat și pe subiectele legate de coordonarea acțiunilor pentru combaterea ambroziei pe teritoriul capitalei, a lucrărilor de curățare a albiei rîului Bîc, precum și realizarea proiectelor de reabilitare care sînt executate la nivelul fiecărui sector.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load