COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ce au discutat președintele țării și primarul Chișinăului

Ce au discutat președintele țării și primarul Chișinăului

Președintele Moldovei, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban.

În cadrul discuției ei au abordat chestiuni legate de activitatea capitalei, în special în urma anulării mai multor restricții valabile pe perioada stării de urgență.

În acest context, edilul a dat asigurări președintelui că, în comun cu serviciile municipal, sînt analizate și întreprinse măsuri care ar conduce la minimizarea riscului de contaminare cu COVID-19, dar și de revenire a agenților economici la regimul de lucru normal.

În altă ordine de idei, vorbind despre problema construcțiilor neautorizate din Chișinău, șeful statului a susținut ideea primarului de a determina prin lege necesitatea delimitării hotarelor tuturor zonelor spațiilor verzi din mun. Chișinău, interzicerii construcțiilor în perimetrul zonelor verzi, înstrăinării terenurilor funciare din municipiu, dării în arendă în exclusivitate prin licitație publică și transparent, dar și alte reglementări necesare pentru protecția și dezvoltarea patrimoniului municipal.


Igor Dodon a subliniat că este gata să susțină și să promoveze asemenea inițiative legislative.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load