COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Yandex.Taxi lansează în Moldova un sistem de monitorizare a vitezei automobilelor

Yandex.Taxi lansează în Moldova un sistem de monitorizare a vitezei automobilelor

Yandex.Taxi a lansat în Moldova tehnologia de monitorizare automatizată a vitezei automobilelor. Serviciul a fost dezvoltat intern de companie.

În momentul în care șoferul efectuează comanda serviciului Yandex.Taxi, tehnologia, care lucrează cu ajutorul GPS-ului, urmărește traiectoria rutieră a acestuia și determină viteza de mișcare a automobilului. Iar datele acumulate de dispozitiv prin intermediul Yandex.Navigator sunt comparate cu viteza maximă admisă pe secțiunea propriu-zisă a drumului.


Dacă șoferul depășește viteza, sistemul îl avertizează în acest sens direct în aplicație. Tehnologia ține cont de posibile interferențe cu semnalul, inclusiv de apariția unor modificări neașteptate ale coordonatelor geografice și este creată astfel încât să evite anomaliile de acest fel. După mai multe avertismente de depășire a vitezei maxime admisibile, algoritmul restricționează temporar accesul șoferului la comenzile serviciului Yandex.Taxi, iar în cazul încălcărilor repetate, restricția impusă de aplicație nu mai poate fi scoasă.

Yandex.Taxi a testat această tehnologie în Chișinău în lunile aprilie-mai ale acestui an. Rezultatele au arătat că 72,6% dintre șoferii care au depășit sistematic viteza au reacționat cu atenție la avertizări și au încetat să mărească viteza de deplasare după cea de-a doua notificare.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load