Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

Un taximetrist japonez a fost arestat pentru că a călcat un hulub cu mașina

8 dec. 2023,, 00:00   Externe
2840 0

Pentru unele persoane, hulubii sînt doar o specie de păsări prietenoase; pentru altele, sînt șobolani cu aripi care fac mizerie. Dar în Japonia, hulubii s-ar putea să fi devenit victimele unui act criminal, după ce poliția a arestat un taximetrist din Tokyo acuzat că a intrat în mod intenționat cu mașina într-un stol de păsări, omorînd una dintre ele.

Suspectul – un bărbat pe nume Atsushi Ozawa în vîrstă de 50 de ani – „și-a folosit mașina să omoare un hulub comun, care nu este o specie de vînat”. Incidentul a avut loc luna trecută în capitala Japoniei, iar taximetristul a fost arestat duminică pentru încălcarea legilor de protecție a animalelor sălbatice, potrivit unui purtător de cuvînt al poliției din Tokyo.

Suspectul a declarat că a condus mașina în stolul de hulubi pentru că „drumurile sînt pentru oameni. E de datoria hulubilor să evite mașinile”, potrivit presei locale.

În Japonia există specii de hulubi care pot fi vînate în număr limitat, însă frații lor urbani pot fi omorîți doar dacă se dovedește că provoacă pagube – ca de exemplu, dacă distrug culturile agricole sau afectează creșterea animalelor domestice – și doar cu aprobarea autorităților local

Taximetristul ar fi accelerat după ce semaforul s-a făcut verde și a intrat în plin în stolul de hulubi cu o viteză de 60km/h. Incidentul a fost raportat de un trecător care a fost alertat de sunetul de accelerație făcut de motorul mașinii.


Un veterinar a examinat hulubul mort și a ajuns la concluzia că a murit în urma unui șoc traumatic, scrie digi24.ro.

Dat fiind faptul că taximetristul este un șofer profesionist, poliția a descris acțiunile sale ca fiind „extrem de rău intenționate”, ceea ce i-a motivat să facă această arestare neobișnuită.

Spre deosebire de hulubi, pe care lumea îi îndrăgește, corbii au stîrnit reacții mult mai negative din partea japonezilor, care s-au plîns că păsările fac foarte multă mizerie din cauza apetitului lor pentru gunoaiele lăsate pe stradă de restaurante.

Guvernatorul din Tokyo în 2001, Shintaro Ishihara, a anunțat la acea vreme că va porni un război împotriva populației de corbi din oraș, estimată la 36.000 de păsări. În următoarele două decenii, populația de corbi a orașului a scăzut cu două treimi.

3
1
0
5
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?