COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Studiu: Cît rezistă Covid-19 în organismul uman

Studiu: Cît rezistă Covid-19 în organismul uman

Potrivit unui nou studiu, Covid-19 trăiește în organismul uman timp de 37 de zile. Studiul a apărut zilele trecute în revista medicală „Lancet” și a fost efectuat pe pacienți cărora li s-au administrat tratamente antivirale, care nu au reușit, însă, să scurteze viața virusului.

Studiul transmite că virusul Covid-19 poate trăi în tractul respirator al persoanelor infectate mai mult de 5 săptămîni. Aceasta este concluzia unei echipe formată din 19 medici, care au analizat datele medicale a 191 pacienți chinezi.

Cît a rezistat virusul


Aceștia au observat că virusul a rezistat timp de 19 zile în organismul persoanelor cu boală severă, iar în organismul pacienților critici, timp de 24 de zile. În medie, în cazul persoanelor vindecate și externate din spital, virusul a rezistat timp de aproximativ 20 de zile. În cazul pacienților care au decedat, virusul a fost detectat în tractul respirator pînă în momentul morții, potrivit cbsnews.com

În ciuda faptului că, în cazul pacienților cu simptome ușoare, virusul a fost prezent în organism timp de minimum 8 zile, există cazuri în care acesta a rezistat timp de 37 de zile.

„Această descoperire are implicații importante atît pentru luarea deciziilor de izolare a pacientului, cît și pentru îndrumarea cu privire la durata tratamentului antiviral”, au conchis medicii care au făcut studiul.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load