TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

IA a învățat să identifice repede incendiile de pădure

IA a învățat să identifice repede incendiile de pădure

Autoritățile americane au lansat un proiect pentru căutarea automată a potențialelor incendii forestiere cu ajutorul inteligenței artificiale (AI).

Astfel ei doresc să accelereze transferul de informații către serviciile de salvare și pompieri, precum și să crească precizia determinării locației incendiului pînă la 94%.


Instrumentul este inspirat de sistemele de inteligență artificială concepute pentru a analiza imaginile medicale - de exemplu, determinarea locației unei tumori și începutul țesutului sănătos în timpul scanării. Dar, în acest caz, echipa de cercetători și-a antrenat modelul pe mii de imagini din videoclipurile cu incendii de pădure. Sistemul rezultat ar putea determina hotarele focului pe imaginile în infraroșu ale pădurii care arde."AI detectează incendii mult mai repede decît personalul actual, care studiază mai întîi videoclipul, îl compară cu harta, iar mai apoi anunță serviciile operative", a declarat Devaki Raj de la CrowdAI, compania care a creat sistemul automatizat numit FireNet.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...

Sondaj Toate

load