TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Cercetare: ce se va întîmpla cu Pămîntul în cazul unui război nuclear între Rusia și SUA

Cercetare: ce se va întîmpla cu Pămîntul în cazul unui război nuclear între Rusia și SUA

Un grup de oameni de știință de la Departamentul de Științe ale Mediului din Rutgers University a publicat un studiu în revista Journal of Geophysical Research-Atmosfera cu privire la efectele unui eventual război nuclear dintre Rusia și Statele Unite asupra ecosistemelor Pămîntului.

Descrierea lucrării este publicată în revista „EurekAlert!”.

Un grup de ecologiști condus de profesorul Alan Robock a lansat un studiu în cadrul Tratatului de interzicere a armelor nucleare, adoptat de ONU în anul 2017 și ratificat de 25 de țări. Apropo, tratatul nu a fost ratificat de Statele Unite și Rusia.


Ca parte a studiului, ecologiștii și climatologii au folosit modelul climatic modern și datele NASA pentru a crea efectele unui război nuclear între Rusia și Statele Unite.

S-a dovedit că atacurile nucleare prin rachetele existente ar trimite cel puțin 150 de milioane de tone de fum în atmosfera inferioară și superioară a Pămîntului, din cauza incendiilor din orașe și grupuri industriale. Acest lucru va duce la o producerea unui smog și începutul unei ierni nucleare care va dura cîțiva ani.

Principala cauză a iernii nucleare o va constitui emisia gigantică de carbon negru - funingine, care blochează transmiterea luminii solare în atmosfera superioară. Aceasta va duce la scăderea temperaturii pe Pămînt cu cel puțin 10° C.

În acest caz, temperatura va scădea neuniform pe Pămînt. În emisfera nordică, unde se află Statele Unite și Rusia, temperaturile vor scădea mult mai puternic. Astfel, în zonele mari ale emisferei, temperatura de vară va fi sub 0° C, iar sezonul de vegetaţie, în timpul căruia este posibilă creșterea plantelor, va fi redus cu 90%. Datorită acestor consecințe, pe Pămînt ar putea începe o foamete severă și dispariția aproape a tuturor tipurilor de viețuitoare și plante.

Oamenii de știință observă că un atac nuclear poate avea loc nu numai din cauza situațiilor de conflict, dar și din cauza atacurilor cibernetice. Prin urmare, singura modalitate de securizare a planetei din această perspectivă este de a abandona complet utilizarea armelor nucleare și de a efectua dezarmarea în masă.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load