X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Cum a comentat China amenințarea războiului nuclear

1 mar. 20:15   Externe
2312 0

Nu vor exista învingători într-un război nuclear, China face apel la toate părțile să-și păstreze calmul.

Purtătorul de cuvînt al Ministerului chinez de Externe, Mao Ning, a declarat acest lucru vineri, într-un briefing.

Președintele rus Vladimir Putin a declarat anterior, în discursul său adresat Adunării Federale, că acțiunile și declarațiile periculoase ale Occidentului în politica externă amenință un conflict cu utilizarea armelor nucleare și distrugerea civilizației.

„În ianuarie 2022, liderii celor cinci state dotate cu arme nucleare au publicat o declarație comună în care afirmau că un război nuclear nu poate fi cîștigat și nu poate fi început”, a spus diplomatul, comentînd declarația liderului rus.

Mao Ning a subliniat că China a susținut întotdeauna că toate statele cu arme nucleare ar trebui să adere la conceptul de securitate comună și să mențină echilibrul și stabilitatea strategică globală. Potrivit acesteia, în situația actuală, toate părțile trebuie să conlucreze pentru a atenua situația și a reduce riscurile strategice.


„Facem apel la toate părțile să mențină calmul și reținerea și să construiască o arhitectură de securitate europeană echilibrată, eficientă și durabilă prin dialog și consultare”, a adăugat Mao Ning.

16
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?