COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Băile solare zilnice contribuie la reducerea riscului de infecție cu COVID-19

Băile solare zilnice contribuie la reducerea riscului de infecție cu COVID-19

Nivelul scăzut de vitamina D din organism poate face oamenii mai vulnerabili în faţa COVID-19, potrivit, unui cercetător de la Institutul medical Berghfer, din Brisbane. Expertul spune că 10 minute de soare pe zi pot contribui la reducerea riscului de infecţie cu noul coronavirus.

„Acum mai mult ca oricând nu este momentul să avem deficienţă de vitamina D”, a declarat medicul Rachel Neale, potrivit The Mirror.

„Ar avea sens ca o persoană cu deficienţă de vitamina D să aibă un risc mai mare de a dezvolta simptomele bolii Covid-19 şi acestea să fie şi mai puternice. Acest lucru se întâmplă pentru că vitamina D are efecte importante asupra sistemului imunitar”, a spus cercetătorul.


Pacienţii cu deficit de vitamina D au şanse de a fi bolnavi mai mult timp, potrivit oamenilor de ştiinţă.

Vitamina D este produsă natural de organismul uman ca răspuns al razelor soarelui şi, de asemenea, poate fi găsită în diverse alimente, precum în gălbenuşul ouălor, carne roşie şi ulei de peşte. Potrivit medicului, doar 10 minute de soare pe zi pot fi de ajuns pentru ca o persoană să primească doza zilnic de vitamina D.

De asemenea, sistemul public de sănătate britanic, NHS, sfătuieşte oamenii să se gândească să ia suplimente de vitamina D pentru a-şi menţine oasele şi muşchii sănătoşi.

Chiar dacă mulţi experţi au informat despre importanţa vitaminei D în organism pentru lupta împotriva coronavirusului, momentan nu există un studiu care să evidenţieze clar această legătură.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load