COVID-19 în MOLDOVA

Redeschiderea sălilor școlilor sportive, incertă. Cînd ar putea fi reluate antrenamentele

Redeschiderea sălilor școlilor sportive, incertă. Cînd ar putea fi reluate antrenamentele

Restricțiile impuse de epidemia de coronavirus pune în pericol activitatea școlilor sportive profesionale. Antrenorii se plîng că tot mai puțini copii vin la antrenamente iar echipe riscă să se destrame. Potrivit hotărîrilor autorităților, cel puțin pînă la 1 octombrie curent, antrenamentele în sălile de sport rămîn interzise, fiind permise doar cele în aer liber.

Dacă va fi sau nu revizuită această decizie după 1 octombrie deocamdată nu se știe. Cert este că adminstrațiile anumitor școli sportive spun că sînt pregătite să reia antrenamentele cu respectarea normelor sanitar-epidemiologice, dar o hotărîre finală poate fi luată doar de Ministerul Educației.

Directorul Școlii sportive specializate de handbal nr.2 din capitală, Nicolae Crăciun, a relatat pentru Noi.md că în prezent școala este pregătită să reia orele în sală.


„Noi sîntem gata să desfășuram procesul de antremanemt pe teren, sînt și niste reguli care trebuie să le executăm a Ministerului Educației. Problema e că noi nu putem să insistăm pe redeschiderea sălilor, atît cît timp de sus vin alte reglementări. Trecem, la moment, printr-o procedură minuțioasă - să asigurăm respectarea tuturor cerințelor, în contextul pandemiei. Am avut un control de la sănătate publică. Ne-au spus că o lună desfășurăm lecțiile online și poate de la 1 octombrie o să ne permită porcesul de antrenamente în sală. Școala e pregătită, dar primordială este sănătatea copiilor”, a precizat Nicolae Crăciun.

Directorul Școlii de handbal a mai precizat că pentru începerea procesului de instruire pe teren urmează să fie respectate cîteva cerințe, cum ar fi: reducerea numărului de ore, reducerea numărului de copii la antrenamente, condiții ce pot fi respectate.

Și secretarul general al Federației de Handbal din R.Moldova. Nicolae Vizitiu, a precizat că deocamdată sînt permise doar antrenamentele în aer liber.

„Reluarea antrenamenteor în sală nu depinde nici de Federație, nici de Comitetul Olimpic. Comisia de sănătate publică o să decidă cînd, chiar dacă o să fie unele cerințe care trebuie respectate de igienă”, a relatat Nicolae Vizitiu.

Vom reveni cu detalii la acest subiect după ce vom reuși să obținem un comentariu de la ANSP și Ministerul Educației.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load