Zilele culturii moldovenești în Belarus

Zilele culturii moldovenești în Belarus

În perioada 24-25 mai 2019, în or. Gomel au avut loc Zilele Culturii Republicii Moldova la Gomel - primul eveniment regional organizat pe platforma ediției a XX-a a Expoziției Internaționale Universale Specializate „Весна в Гомеле - 2019” în parteneriat cu Comitetul Executiv al reg. Gomel și or. Gomel și Filiala Gomel a Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Belarus.


Festivalul a adunat două componente distincte: promovarea potențialului economic și promovarea valorilor cultural-artistice ale Republicii Moldova, informează Noi.md. 


Astfel, pe parcursul celor două zile ale evenimentuluiб pe platourile artistice au evoluat cu un program cultural-artistic colectivele de artiști amatori din diaspora moldovenească. Vizitatorilor li s-a oferit posibilitatea să participe la atelierul de preparare a bucatelor tradiționale moldovenești - mămăliga și master-clasul de dansuri populare, să viziteze „Casa mare” improvizată și să urmărească măiestria fierarului Mihail Dedeșcu. 


Vinificatorii din Republica Moldova și-au prezentat vinurile sale potențialilor parteneri, dar și publicului larg, au fost organizate degustări și prezentări cu comercializarea producției. În total, la eveniment a fost prezentată producția vinicolă a 4 vinării din zona de sud a Republicii Moldova. 
De asemenea, în vederea aprofundării relațiilor de prietenie și cooperare dintre cele două state, inclusiv la nivel interregional, în cadrul evenimentelor respective a avut loc semnarea Acordului de stabilire a relațiilor de prietenie și înfrățire între raionul Vulcănești (Republica Moldova ) și raionul Mozîri (Republica Belarus). 


Evenimentul a deschis noi oportunități pentru extinderea cooperării și promovarea Republicii Moldova peste hotarele țării.Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load