COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Va fi sau nu necesar să prezentăm o declarație în scris atunci cînd părăsim locuința?

Va fi sau nu necesar să prezentăm o declarație în scris atunci cînd părăsim locuința?

Guvernul a anunțat ieri înăsprirea măsurilor de carantină pentru populație, astfel încît cetățenii nu vor putea ieși din casă fără a avea asupra lor un act de identitate.

Totodată, aflarea în afara locuinței în grupuri mai mari de 3 persoane a fost interzisă.

Spre deosebire de alte țări europene, în care epidemia a atins cote alarmante, moldovenii nu vor trebui să completeze o declarație pe propria răspundere, la părăsirea domiciului. Anunțul a fost făcut astăzi de Igor Dodon în cadrul emisiunii “Președintele răspunde”.

"Nu sîntem la această etapă, cînd e necesar să semnezi o declarație cum e în Italia sau în Franța, dar a fost luată decizia ca persoanele să aibă un document de identiate. Acest lucru e necesar pentru a identifica persoanele, dacă sînt semne că ar putea fi infectați, să putem să reacționăm operativ", a explicat șeful statului.


Întrebat de ce a fost totuși nevoie de a scoate armata în stradă, demnitarul a răspuns că aceasta este o măsură de precuație obișnuită pusă în aplicare și în alte țări. Pentru a calma spiritele, Dodon a precizat că militarilor le-a fost interzis să poarte arme în timpul patrulărilor pe străzi.

Demnitarul a anunțat că în prezent Comisia pentru situații excepționale elaborează un regulament separat ce se referă la condițiile părăsirii locuinței pe parcursul nopții – între orele 23:00 – 5.00. Detaliile acestui regulament vor fi comunicate ulterior.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load