COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

UPDATE Percheziții la Procuratura Anticorupție

UPDATE Percheziții la Procuratura Anticorupție

UPDATE 11:13

Surse avizate au comunicat că acțiunile PCCOCS ar avea legătură cu un dosar din 2018, instrumentat de Mihail Ivanov și Sergiu Ganța. Este vorba despre „dosarul mitei pentru procurori” în care au fost implicați acuzatorii Roman Clim și Eugen Tifoi - ambii din Oficiul Ciocana al Procuraturii mun. Chișinău.

Cei doi, în comun cu alte trei persoane, printre care ofițeri și foști angajați ai INI, aveau statut de bănuit într-un dosar de corupție în care ar fi pretins mită de 200.000 de euro. Într-un final, aceștia s-ar fi ales doar cu 75 de mii.


Solicitat telefonic, șeful PCCOCS, Ion Caracuian, a refuzat să confirme sau să infirme și a declarat că nu ne poate oferi mai multe informații.

Sursele noastre au ținut să menționeze că atît procurorul anticorupție Mihail Ivanov, cît și ofițerul CNA, Sergiu Ganța, urmează să fie reținuți pentru 72 de ore.

10.30

Procurorii PCCOCS au descins în această dimineață cu percheziții la Centrul Național Anticorupție, dar și la Procuratura Anticorupție, susțin sursele Deschide.MD.

Potrivit acestora, perchezițiile au loc în biroul procurorului anticorupție, Mihail Ivanov, dar și în biroul lui Sergiu Ganța, șeful Direcției 3 Combaterea Corupției din cadrul CNA. Cei doi anterior ar fi instrumentat dosarele în care a fost vizat decanul facultății de drept de la USM, Sergiu Brînza, și soția sa, Liubovi Brînza, magistrat la Judecătoria Chișinău, sediu Centru.

Contactată telefonic, Maria Vieru, ofițerul de presă al Procuraturii Generale, a declarat pentru Deschide.MD că: „Nu confirm și nici nu infirm”.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load