TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Un consilier local din r-nul Șoldănești implicat într-un caz de conflict de interese

Un consilier local din r-nul Șoldănești implicat într-un caz de conflict de interese

Autoritatea Națională de Integritate a constatat că dl Gherasim Dubina, consilier local al satului Olișcani, r-nul Șoldănești a încălcat regimul juridic al conflictelor de interese, ca urmare a participării la luarea unei decizii în privința surorii sale, informează Noi.md.

În cadrul ședinței Consiliului local al satului Olișcani din data de 17.10.2018, dl Dubina a participat la examinarea subiectului ce o viza pe sora sa, expunîndu-și poziția prin vot, chiar dacă secretara Consiliului local l-a atenționat că trebuie să se abțină, deoarece este un conflict de interese.


Subiectul examinat în ședință s-a referit la cererea prealabilă prin care a fost solicitată anularea mai multor acte juridice și administrative emise pe numele surorii consilierului. În rezultat, cererea a fost respinsă ca neîntemeiată.

Prin urmare, subiectul controlului nu a respectat prevederile Legii nr.133/2016 privind declararea averii și intereselor personale și anume:

➢ Nu a informat Autoritatea Națională de Integritate imediat, dar nu mai tîrziu de 3 zile de la data constatării, despre conflictul de interese real în care s-a aflat.
➢ Nu s-a abținut de la participarea la vot și de la examinarea subiectului ce o viza pe sora sa, fapt prin care nu a soluționat conflictul de interese în cauză.

După rămînerea definitivă a actului de constatare emis în privința dlui Dubina, care este pasibil de contestare în instanța de contencios administrativ, Autoritatea Națională de Integritate va sesiza Comisia Electorală Centrală în vederea încetării înainte de termen a mandatului de consilier local, cu aplicarea interdicției de a ocupa această funcție timp de 3 ani.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load