X 
Transnistria stiri: 1421
Eurovision stiri: 504

Un primar și un funcționar public, în conflict de interese

14 feb. 15:08   Societate
1774 0

În urma controalelor pornite în decembrie 2023, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a constatat încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către un primar și un funcționar public.

Primarul unei comune din raionul Florești, avînd interes personal rezultat din relațiile sale cu persoana apropiată, a semnat facturi fiscale la procurarea mărfurilor de la o societate cu răspundere limitată (SRL), al cărui administrator este soția acestuia, notează Noi.md.

Alt conflict de interese a fost constatat la un șef al unei subdiviziunii teritoriale din cadrul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Acesta a emis Certificatul de înregistrare oficială în domeniul siguranței alimentelor pentru SRL-ul al cărui administrator este soția sa.

Luînd în considerație că nu s-au stabilit persoane afectate, prejudiciu material cauzat și persoanele supuse controlului anterior nu au comis conflicte de interese, inspectorul de integritate nu va solicita încetarea mandatului sau raporturilor de muncă și nu va aplica interdicții de a ocupa o funcție publică sau de demnitate publică. Pentru abaterile comise, subiecților li se vor aplica sancțiuni contravenționale.

Subiecții au dreptul de a contesta actele de constatare, care la moment nu sînt definitive.

0
0
0
0
1

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?