COVID-19 în MOLDOVA

Ultimele prognoze reînnoite: Cînd vor începe ninsorile abundente în Moldova

Ultimele prognoze reînnoite: Cînd vor începe ninsorile abundente în Moldova

Iarna va intra în drepturi, cu răcirea sesizabilă a vremii şi ninsori, care se aşteaptă, în mare parte a teritoriului ţării, de vineri, 27 decembrie.

Potrivit meteorologilor, primele ninsori serioase din iarna curentă se aşteaptă în regiunile de centru şi nord, fiind însoţite periodic şi de soare. De sîmbătă, 28 decembrie, ninsorile se vor intensifica, extinzîndu-se pe întreg teritoriul ţării.

În perioada de referinţă, se aşteaptă valori termice încadrate între minus 2-plus 5 grade Celsius, ziua, şi pînă la minus 6 grade, noaptea.


Specialiştii SHS susţin că în decembrie precipitaţiile cad preponderent sub formă de ploaie (circa 50% din normă). Cantitatea precipitaţiilor sub formă de zăpadă constituie în medie mai puţin de 20% din norma lunară, transmite Noi.md cu referire la Moldpres.

Stratul de zăpadă se poate stabili pretutindeni după 5 decembrie, însă termenul poate varia de la an la an. Grosimea medie decadică a stratului de zăpadă nu depăşeşte 5 cm, deşi în perioada de observaţii a Serviciului Hidrometeorologic de Stat, este înregistrat un caz cînd grosimea maximă a stratului de zăpadă pe platformele meteorologice a ajuns pînă la 60 cm (1 decembrie 1975, Cahul).

În context, salvatorii îndeamnă conducătorii auto să-și echipeze mijloacele de transport corespunzător sezonului şi cu pneuri de iarnă, iar în portbagajul mașinii să țină lopată, nisip, nişte haine calde, o pătură şi rezerve de apă.

De asemenea, se recomandă ca persoanele care aleg să meargă la drum lung să țină bateria telefonului încărcată, iar în caz de situații de risc să telefoneze de urgență la Serviciul 112.

Totodată, oamenii sînt rugați să evite deplasarea pe porțiuni unde atîrnă crengi și cabluri electrice pentru a evita traumatismele.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load