Trei spitale raionale au fost echipate cu dispozitive medicale performante

Trei spitale raionale au fost echipate cu dispozitive medicale performante

Spitalele din raioanele Edineț, Orhei și Cahul au fost echipate în premieră cu dispozitive medicale performante, în valoare de 730 mii euro.


Echipamentul a fost donat de Ministerul Federal al Germaniei pentru Cooperare și Dezvoltare Economică și include: defibrilatoare cu stimulatore cardiace, dispozitive de monitorizare a stării pacienților, electrocardiografe cu multicanale, ventilatoare de terapie intensivă, echipamente cu ultrasunet etc.  


Pentru a eficientiza recuperarea și a reduce perioada de spitalizare a pacienților în cazul intervențiilor chirurgicale, în spitale au fost introduse noi tehnologii prin procedurile chirurgicale laparoscopice minim invazive. În context,  au fost elaborate și aplicate trei protocoale naționale de tratament, conform bunelor practici germane.


Totodată în cadrul proiectului, au fost fortificate capacitățile resurselor umane în planificarea acțiunilor de dezvoltare strategică, prestarea serviciilor medicale și comunicarea eficientă cu pacienții.


Modernizarea celor trei spitale din Edineț, Orhei și Cahul a avut loc  în cadrul proiectului “Calitatea și Eficiența Serviciilor de Sănătate”, implementat de Agenția germană pentru cooperare internațională (GIZ). Proiectul a fost implementat pe o durată de trei ani, din 2015, bugetul total al proiectului a fiind de 3 milioane euro. 


Spitalele raionale Edineț, Orhei si Cahul oferă servicii medicale spitalicești pentru circa 24% din populația Republicii Moldova.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load