X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 504
Preşedintele stiri: 3993

Două unități radiologice mobile au fost transmise către două spitale raionale

21 feb. 17:15   Societate
773 0

Două unități radiologice mobile, în valoare de 140 000 de euro, au fost procurate și transmise spitalelor raionale din Edineț și Cahul.

Potrivit Ministerului Sănătății, miercuri, 21 februarie, la Spitalul Raional Edineț, a avut loc evenimentul de transmitere oficială a unității radiologice mobile, cu capacități de utilizare în timpul operațiilor, care va asigura un diagnostic rapid și precis pentru cetățeni, inclusiv pentru refugiații din Ucraina, sprijinind astfel eforturile medicilor în furnizarea serviciilor medicale de calitate, notează Noi.md cu referire la realitatea.

Responsabilii spun că echipamentul este deja instalat în secția de traumatologie și ortopedie a Spitalului Raional Edineț și este funcțional, iar primii trei pacienți au beneficiat de investigațiile necesare.

„Utilajul facilitează vizualizarea cu precizie a poziționării fragmentelor osoase, ghidează proceduri precum fixarea fracturilor, introducerea șuruburilor și plăcilor în oase, evaluează articulațiile în timpul intervențiilor chirurgicale.

Echipamentul reprezintă o donație a Ministerului Federal de Afaceri Externe al Germaniei, în cadrul proiectului „Asistență umanitară și de protecție a persoanelor vulnerabile din Ucraina și din țările învecinate afectate de conflict”, se arată în comunicatul Ministerului Sănătății.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?