Tot mai multe cazuri de gripă în capitală

Tot mai multe cazuri de gripă în capitală

Pe parcursul săptămînii trecute, instituţiile medico-sanitare publice şi private din municipiul Chişinău au raportat  2 835 de cazuri noi de infecţii acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), cu aproape 400 de cazuri mai mult faţă de săptămîna precedentă, notează NOI.md.

Potrivit Centrului de Sănătate Publică, în perioada menţionată s-au atestat 1 868 cazuri de boală la copii cu vîrsta de pînă la 17 ani (65,9%). Cei mai afectaţi sînt copiii cu vîrsta de pînă la 6 ani – 1 122 de cazuri (60,1%), dintre ei 411 (36,6%) sînt copii instituţionalizaţi. În perioada menţionată, au fost internaţi 52 de bolnavi (2,6%), 37 dintre ei fiind copii. Rata copiilor spitalizaţi a constituit 71,2%.

În perioada de raportare, în municipiu, au fost înregistrate nouă cazuri de gripă sezonieră, inclusiv șase cazuri la copii cu vîrsta de pînă la 17 ani. În total, de la începutul anului curent, în municipiu au fost înregistrate 14 cazuri de gripă.

În scopul monitorizării circulaţiei agentului patogen prin gripă şi IACRS, pe parcursul săptămînii de raportare, au fost prelevate 16 probe. Dintre cele 10 probe (62,5%)  cu rezultat pozitiv, au fost identificate șase probe cu virus gripal tip B și patru probe cu virusuri non-gripale (Coronavirus, Rinovirus).

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load