Țîrdea: Scîncetul unioniștilor referitor la victoria DoReDos este un semn bun

Țîrdea: Scîncetul unioniștilor referitor la victoria DoReDos este un semn bun

Formația «DoReDos» a cîștigat la selecția națională pentru "Eurovision-2018", deoarece numărul lor a fost mult mai bun decît toate celelalte.


Declarația a făcut-o pe pagina sa de pe rețelele de socializare politologul, deputatul din partea Partidului Socialiștilor, Bogdan Țîrdea.


El a condamnat «izbucnirea isterică a unioniștilor, după victoria formației, aceștia din urmă, fiind consternați de faptul că colectivul a fost susținut de președintele Igor Dodon și de faimosul cîntăreț rus Filip Kirkorov. Membrii juriului, cei mai mulți dintre ei, fiind unioniști înflăcărați, erau în doliu profund. Ascunzîndu-și cu greu disperarea (iar unii dintre ei și dezgustul!), acești domni i-au acordat  formației «DoReDos» numărul maxim de puncte - 12. Poporul a votat, de asemenea, pentru această formație». Și atunci o tînără domnișoara, membră a juriului, s-a enervat rău de tot.


Aproape plîngînd în fața camerei de luat vederi, domnișoara respectivă a citit cu dezgust și aroganță un lung monolog, nu foarte adecvat. Spunînd că nu «a văzut niciodată o competiție atît de slabă, concurenți sub nici o critică, dar mai ales compoziții serbezi și lipsite de bun gust! Mi-e rușine că piesele nu au fost scrise în Moldova. Mă doare că nu s-au găsit concurenți mai demni!»


«Vă imaginați pînă unde a ajuns marasmul acești domni? Toți participanții s-au pregătit. Unde mai pui că din banii proprii. Au sosit în capitală, au compus cîntece, au ales dansurile și aranjamentele, au căutat costume, au creat imaginea, muncind din greu. Și nu sînt ei de vină de faptul că țara nu are bani pentru producători de imagine, compozitori, scenariști, stiliști, coregrafi și showmeni de elită. «DoReDos» a avut noroc. Ei au fost ajutați foarte mult de F. Kirkorov și s-au bucurat de sprijinul președintelui. Dar acest lucru nu înseamnă că ceilalți au avut o prestație proastă. Oare chiar nu s-a putut să li se aducă tuturor laude, să fie exprimată încrederea că pe viitor îi așteaptă multe victorii? Mai mult decît atît, să fi avut juriul obraz, ar fi trebuit să-și ceară scuze în numele statului, pentru că nu i-au ajutat cu nimic pe acești băieți! Acum despre strigătele unioniștilor. Mie personal nu-mi pasă de scîncetul lor. Important este că «Dodredos» au fost cei mai buni și că sînt din Moldova, și că reprezintă Moldova. Unioniștii au urlat și cînd a cîstigat Sun Stroke Project. Și nimic. Băieții s-au clasat pe locul trei. Sau, poate, scîncetul unioniștilor este un semn bun?» se întreabă Țîrdea.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Sondaj Toate

load