X 

Ostalep: "Noi le dăm de înțeles politicos românilor că avem propriul nostru stat și vrem să-l dezvoltăm"

28 mar. 03:51   Societate
3573 0

Noi îi dăm de înțeles politicos României că avem propriul nostru stat și vrem să-l dezvoltăm, dar primim de la români insulte din cauza naționalității noastre și nu este clar cu cine, într-o astfel de situație, vor ei să se "unească" din nou.

Despre acest lucru a afirmat în blogul său video politologul, analistul, directorul Institutului de Studii Diplomatice, Politice și de Securitate, expert în Securitate, fostul ministru adjunct de Externe, Valerii Ostalep, relatează Noi.md.

El a menționat că în fiecare an, pe 27 martie, în țara noastră începe un raliu de o zi de insultări reciproce, pentru scandaluri și pentru reglarea unor relații absolut ridicole.

"Toată ziua am primit insulte, că sîntem numiți moldoboi. Nu pot înțelege de ce cei care se numesc unioniști ne insultă din cauza naționalității noastre. Nu înțeleg refuză dreptul nostru de a ne numi limba așa cum vrem noi. Nu pot înțelege de ce își permit să ne refuze dreptul la statalitate. Nu înțeleg de ce trec foarte repede la insulte de natură personală și asta doar pentru că le dăm de înțeles politicos că avem propriul nostru stat și îl vom dezvolta", a subliniat Valerii Ostalep.

Potrivit lui, astăzi un reprezentant al diasporei, care locuiește la Chicago, a ridiculizat Holocaustul din Moldova, l-a negat și a declarat că acolo el nu va păți nimic, deși în statul nostru pentru aceasta poți fi tras la răspundere penală.


"El a ridiculizat și a negat existența crimelot istorice împotriva evreilor și a noastră pe teritoriul statului nostru... Încerc să înțeleg de ce în ziua în care strigă isteric despre unire, anume această zi o transformă într-o avalanșă de insulte și anume în această zi se produce o activizare, care ar putea prezenta interes psihiatrilor, sînt absolut sigur de asta. Dar principalul lucru pe care nu-l înțeleg este cum văd arhitecții acestor mișcări modalitatea de a ne uni. Aceștia sînt oameni absolut parali care trăiesc în propriul stat, au grijă de viitorul lor, nu vor să fie insultați, nu impun nimic nimănui și sînt insultați anual doar pentru că ne numim moldoveni. Acest lucru este foarte controversat", a spus politologul și analistul.

"Chiar nu pot înțelege cu cine se vor "uni", cum se poate întâmpla acest lucru și de ce au nevoie de aceasta, din moment ce noi afirmăm exact opusul. Pentru mine acesta nu este doar un mister, ci și o obrăznicie cu care Biserica Română continuă să-și declare, folosindu-l pe Grosu și pasivitatea criminală a autorităților noastre, pretențiile sale ba față de 17 biserici, ba de unele clădiri etc. Ei încearcă să folosească această situație, toate acestea vorbesc despre un conflict în creștere în societatea noastră și absolut toată lumea este nemulțumită. Și nu știu de ce autoritățile cred că noi vom dispărea undeva. Le recomand sincer să se gîndească la ceea ce seamănă acum, ce vor afla în acest caz, și ce vor culege", a subliniat Valerii Ostalep.

68
2
1
0
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Problemele legate de anularea zborurilor Air Moldova și plecarea mai multor companii aeriene reprezintă:
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий