COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Tinerii medici care au învățat la contract vor putea beneficia de înlesniri

Tinerii medici care au învățat la contract vor putea beneficia de înlesniri

Tinerii specialiști în medicină și farmacie vor primi indemnizații unice majorate. Iar cei care și-au făcut studiile prin contract vor putea beneficia de aceleași facilități ca bugetarii, dacă vor merge la muncă în teritoriu, conform repartizării Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Prevederile se regăsesc într-un proiect de hotărîre de Guvern, care urmează să fie aprobat, miercuri, de Cabinetul de miniștri.

Astfel, se propune majorarea indemnizaţiei unice pentru medici şi farmacişti de la suma de 45 mii de lei, care se acordă la momentul actual, la cuantumul de 120 mii de lei. Pentru personalul medical şi farmaceutic mediu, majorarea este de la 36 mii de lei la 96 mii de lei. Indemnizația se achită în trei rate – după expirarea primei luni de activitate şi, ulterior, la finele fiecărui an de activitate, transmite NOI.md cu referire la agora.md.

Totodată, absolvenţii care au învățat în bază de contract vor putea beneficia de indemnizaţiile şi înlesnirile de care acum au parte bugetarii care muncesc, conform repartizării, în teritoriu. Pentru asta, doritorii trebuie să se adreseze Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecţiei Sociale.


Menționăm că, pe lîngă indemnizație, absolvenții care lucrează conform repartizării au dreptul la compensația cheltuielilor pentru închirierea locuinței sau dreptul la locuință gratuită acordată de administrația publică locală, precum și pot primi o compensație lunară a costurilor pentru cheltuielile comunale.

Pentru anul 2020, ministerul planifică alocarea a peste 48 de milioane de lei pentru plata indemnizațiilor pentru 1.260 de beneficiari.

Menționăm că, potrivit notei informative a proiectului, în prezent, în unele raioane sînt 2-3 medici la 10 mii de locuitori, iar repartizarea acestora este neuniformă.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load