COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Teatrul Cehov își bucură online spectatorii cu retrospectiva spectacolelor

Teatrul Cehov își bucură online spectatorii cu retrospectiva spectacolelor

Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” a intrat în regim online și își bucură spectatorii cu difuzarea retrospectivă al spectacolelor teatrului pe canalul youtube.

Colaboratorii teatrului Cehov au recurs la această măsură pentru ca publicul să nu se întristeze și să-și poată înfrumuseța despărțirea temporară de teatru, al cărui foaier și sala de spectacole au rămas pustii fără zîmbetele și aplauzele lor.

”Zilnic pe canalul youtube al teatrului sînt plasate spectacole cu acces liber. Acolo pot fi vizualizate operete, spectacole-poveşti pentru copii, comedii – cele mai reuşite lucrări din ultimii ani. În plus – spectacolele jucate pe scena teatrului în deceniile trecute şi scoase apoi din repertoriu.

Din fericire, aceste înregistrări de arhivă s-au păstrat, datorită actorului şi regizorului Ghenadie Boiarchin. Artiştii înşişi au vizionat cu interes aceste spectacole, dintre care cel mai vechi este „Bancrotul” lui Ostrovschii.


Directorul teatrului, Constantin Haret, a relatat pentru Noi.md, că pentru 9 mai – cu ocazia împlinirii a 75 ani de la Victoria în Marele Război pentru apărarea Patriei, - a fost anunţată premiera spectacolului ”А зори здесь тихие...” de B.Vasiliev, dar din cauza carantinei aceasta va fi transferată pentru o altă zi. În plus, alte două spectacole pregăteşte pentru scena mică actorul Daniel Munteanu, iar dacă carantina va mai dura, acestea vor fi plasate online.

”Zilele acestea teatrul nostru a avut o pierdere mare – a plecat din viaţă cel mai în vîrsă artist al nostru Mihail Ghejenco, care în august ar fi împlinit 100 de ani, - povesteşte Constantin Haret. – Un artist veritabil întotdeauna pleacă din viaţă de pe scenă, de aceea noi ne-am luat rămas bun de la el tot pe scenă. Cu regret, din cauza carantinei nu toţi au putut să i se închine pentru ultima dată...”, a spus Constantin Haret.

Directorul teatrului ne asigură, că trupa se străduie să depăşească cu demnitate despărţirea de spectatori: unii învaţă rolurile, alţii acumulează noi impresii, vizionează filme bune şi înregistrări ale spectacolelor celor mai bune teatre ale lumii, citesc cărţi. Însă toţi ca unul îşi doresc să muncească asupra unor noi lucrări.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load