TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Succesul designerilor moldoveni la Festivalul Internațional al Școlilor de Design din Eurasia

Succesul designerilor moldoveni la Festivalul Internațional al Școlilor de Design din Eurasia

Designerii moldoveni s-au remarcat la cel de-al IX-lea Festival Internațional al Școlilor de Arhitectură, Inginerie și Design din Eurasia, care a avut loc în perioada 14 și 17 noiembrie în Uzbekistan, transmite Noi.md.


Potrivit canalului-Telegram Ivanovna, arhitecții, designerii - studenți ai Universității Tehnice din Moldova au cîștigat premii la mai multe categorii.


În special, cîștigătorii festivalului au devenit:


Ilinca Strilciuc – Diplomă de gradul II pentru Grafic Design.


Dumitru Vlasov - Diplomă de gradul II pentru Arhitectură.


Mihaela Tîrșu - Diplomă de gradul III pentru Arhitectură.


Marina Melnicenco - Diplomă de gradul III pentru Interior Design.


Lia Munteanu - Diplomă de gradul III pentru Fashion Design.


Organizatorul celei de-a IX-a ediții a Festivalului Internațional al Școlilor de Arhitectură, Inginerie și Design din Eurasia a fost Academia de Arhitectură și Construcții din Kazahstan și co-organizatori: Universitatea de Stat de Arhitectură și Construcții din Tașkent (Uzbekistan), Institutul de Stat de Arhitectură și Inginerie din Samarkand ”M. Ulugbek” (Uzbekistan), Institutul Tehnologic din Bukhara (Uzbekistan), Uniunea Inginerilor și Arhitecților din Lumea Turkică (Turcia) și Organizația Internațională a Culturii Turcice - TURKSOY (Turcia).


Scopul festivalului a fost de a oferi o platformă pentru promovarea tradițiilor planificării urbane naționale, schimbul de experiență în domeniul arhitecturii și construcțiilor, dezvoltarea parteneriatelor în implementarea proiectelor moderne, cooperarea între școlile de arhitectură-inginerie și cele de design, susținerea proiectelor de diplomă ale absolvenților, precum și consolidarea rolului universităților în orientarea profesională a studenților, pregătirea specialiștilor solicitați pe piața muncii, încurajarea absolvenților promițători - viitorii specialiști în domeniul arhitecturii, ingineriei și designului.


În cadrul Festivalului, a avut loc un concurs internațional de revizuire a celor mai bune lucrări de diplomă. Participarea la concurs a oferit absolvenților o oportunitate de a se exprima direct, de a-și arăta potențialul și de a-și începe viitoarea activitate profesională. Evenimentul a adunat pe o singură platformă liderii din acest domeniu, a remarcat cele mai bune proiecte ale studenților și lucrări de master, a creat condițiile favorabile pentru ca comunitatea științifică internațională să facă schimb de idei profesionale și a sprijinit tinerii creativi.


Anul acesta la festival au fost prezentate 552 de proiecte. Este de remarcat faptul că în 2018, cel de-al VIII-lea Festival Internațional al Școlilor de Arhitectură, Inginerie și Design din Eurasia a avut loc la Chișinău și a reunit 17 țări din Eurasia. Atunci, la concursul internațional au fost expuse 383 de lucrări de diplomă.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load