Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au primit automobile din partea EUBAM

Serviciul Vamal și Poliția de Frontieră au primit automobile din partea EUBAM

Poliția de Frontieră și Serviciul Vamal au primit joi, 29 august, șase automobile din partea Misiunii Uniunii Europene de Asistenţă la Frontieră în Moldova și Ucraina (EUBAM).


Autoturismele, care au fost utilizate anterior de către EUBAM, sînt capabile să funcționeze în toate condițiile de teren, ceea ce va contribui la sporirea capacității ambelor servicii de a efectua operațiuni de-a lungul întregii frontiere.


Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a afirmat că aceasta nu este prima donație din partea partenerilor de la Misiunea EUBAM. „Este un suport enorm pentru activitățile noastre de intervenție atît la frontiera verde, cît și în punctele de trecere. Sper că și guvernul va veni în timpul apropiat cu procurări de tehnică specială pentru a asigura securitatea sectoarelor specifice ale frontierei de stat”, a adăugat Rosian Vasiloi.


Directorul interimar al Serviciului Vamal, Iurie Ceban a comunicat că donația este o confirmare a bunei colaborări a instituțiilor de stat din Moldova cu EUBAM. Potrivit oficialului, noile mijloace de transport vor contribui la sporirea capacităților operaționale ale instituției vamale, inclusiv în domeniul antifraudă.


La evenimentul de transmitere a autoturismelor a fost prezent și șeful Misiunii EUBAM, Slawomir Pichor.


EUBAM a mai oferit anterior Republicii Moldova mai multe loturi de echipamente și automobile.


 


Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load