Serviciul Vamal a "împărţit" amenzi de peste 87 de mii de lei în doar şapte zile

Serviciul Vamal a "împărţit" amenzi de peste 87 de mii de lei în doar şapte zile

În doar o săptămînă au fost înregistrate peste 70 de tentative de încălcare a legislaţiei vamale, au fost aplicate amenzi în sumă de aproape 87 de mii de lei, iar fluxul unităților de transport a constituit 82 387 de traversări. 


Sînt datele Serviciului Vamal înregistrate în perioada 4-10 decembrie curent, potrivit cărora veniturile încasate la bugetul de stat au constituit 440,7 milioane de lei, fiind perfectate în total 11 254 de declarații vamale, relatează NOI.md.


Totodată, la capitolul combaterea fraudelor vamale, în perioada de referință, au fost relevate 76 de tentative de încălcare a legislației vamale, înregistrîndu-se şi 33 de cazuri contravenționale şi aplicate amenzi în sumă de 87 359 de lei.


„În perioada de referință, fluxul unităților de transport a constituit 82 387 de traversări. Cele mai mari valori de trafic au fost semnalate la frontiera moldo-română, iar cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 15 111 și, respectiv, 13 940 de traversări", se arată într-un comunicat al Serviciului Vamal al Republicii Moldova.


În acest context, în vederea evitării unor eventuale blocaje în punctele de trecere cu cele mai mari valori de trafic, participanții la traficul transfrontalier sînt îndemnaţi să opteze pentru tranzitarea tuturor posturilor vamale existente. Iar harta interactivă a punctelor de trecere, dar și fluxul unităților de transport în regim online pot fi vizualizate pe pagina web a Serviciului Vamal.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load