TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Psiholog, despre cum ne afectează iernile fără ninsoare

Psiholog, despre cum ne afectează iernile fără ninsoare

Iarna fără zăpadă nu reprezintă doar o dezamăgire, ci poate avea un efect negativ pe termen lung asupra noastră.

Specialiștii ne spun că situația se poate remedia doar înțelegînd efectele negative ale încălzirii globale.

„Dacă sîntem niște persoane care trăim după imperiul lui «trebuie» și avem nevoie de o anumită exactitate sau de o anumită predictibilitate. Orice schimbare ne dă un pic peste cap pentru că ne obligă conștient sau nu la un soi de adaptare. «Trebuie să ningă, nu există Crăciun fară zăpadă, nu exista iarnă fară zăpadă»... Toate lucrurile acestea vin și se reflectă undeva în interiorul nostru că niste prescripții de dezamăgire, emoții negative care pot lua diferite forme”, a declarat psihologul Jeni Chiriac.


Aceasta susține că putem învinge starea de rău provocată de o iarnă doar cu soare prin conștientizarea la nivel personal a încălzirii globale .

„Nu este de ajuns să văd din cînd în cînd la știri că vremea se schimbă, am nevoie să interiorizez acest lucru, să îmi dau seama cum mă influențează pe mine acest lucru. Fiecare dintre noi sîntem condiționați de mediul exterior, din acest motiv apare și vurnerabilitatea. Mood-ul negativ apare mai ales dacă nu tot timpul reactualizăm în mintea noastă faptul că exista această schimbare climatică care, intradevar, are consecinte cît se poate de vizibile”, a mai spus Jeni Chiriac.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load