X 
Transnistria stiri: 1392
Preşedintele stiri: 4027

Iarna aceasta a fost cea mai călduroasă din istoria Greciei

5 mar. 22:00   Externe
1671 0

Iarna aceasta a fost cea mai călduroasă din istoria Greciei, ceea ce a pus în pericol viabilitatea culturilor și a generat temeri legate de o nouă vară cu incendii de pădure devastatoare, potrivit datelor analizate de oamenii de știință greci.

Din decembrie pînă în februarie, temperatura maximă medie a fost de 11,3 grade Celsius, cu 1,8 grade peste media temperaturilor maxime de iarnă între 1960 și 2024.

În unele părți din nordul Greciei, temperaturile au crescut cu 7-8 grade Celsius, potrivit Observatorului Național din Atena, care a analizat datele Serviciului Copernicus pentru Schimbări Climatice al UE, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

A fost cea mai caldă iarnă de cînd au început observațiile, în 1936, și urmează tendința, șase dintre cele mai călduroase ierni fiind înregistrate în Grecia în ultimii 10 ani.

Datele au provocat îngrijorare în Grecia, care este una dintre cele mai afectate de climă din Europa, unde cel puțin 20 de persoane au murit vara trecută din cauza incendiilor de pădure.


Potrivit Copernicus, anul trecut a fost cel mai cald de pe planetă din istoria înregistrată și, probabil, din ultimii 100.000 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?