COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Protest: Moldovenii din Israel cer curse charter să revină acasă

Protest: Moldovenii din Israel cer curse charter să revină acasă

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat astăzi în curtea Ambasadei R. Moldova din Israel și le-au cerut diplomaților să organizeze curse charter pentru repatriere.

Oamenii se plîng că au rămas fără locuri de muncă, nu au unde locui după ce stăpînii la care lucrau i-au dat afară și le-au expirat și actele care le permit să se afle legal pe teritoriul statului.

Potrivit cetățenilor moldoveni care au fost la protest, reprezentanții ambasadei le-au arătat o listă cu 219 persoane, care au completat formularele necesare pentru repatriere și au promis că, pînă la sfîrșitul lunii mai, vor fi organizate curse charter pentru ca oamenii să ajungă în R. Moldova.

De asemenea, oamenii cer ca o eventuală cursă charter să fie organizată în timpul săptămînii, pentru că în zile de weekend nu-și pot retrage banii din bănci pentru a-I aduce acasă.


Reprezentanții Ambasadei R. Moldova au propus ca oamenii să lase documentele necesare și ulterior vor primi banii prin transfer în R. Moldova de la companiile cu care au contracte de muncă și prin intermediul cărora au ajuns în Israel, dar majoritatea nu a fost de acord cu această propunere. Moldovenii nu vor să riște și insistă să plece acasă cu banii pe care i-au muncit în Israel și i-au adunat pe conturi bancare.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load