COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Primăria comunei Ivancea este transformată într-o filială privată a Partidului "Șor"

Primăria comunei Ivancea este transformată într-o filială privată a Partidului "Șor"

În comuna Ivancea, raionul Orhei, primăria locală se transformă treptat într-o filială privată a Partidului "Șor".

În special, primarul comunei Boris Ochișor evită să răspundă la întrebările consilierilor locali cu privire la probleme actuale și, astfel, pune transparența și legalitatea activității aparatului primăriei și a serviciilor sale sub un mare semn de întrebare, transmite Noi.md.

Despre ultimul astfel de caz ieșit din comun, care ține de depășirea atribuțiilor de serviciu din partea funcționarului sus-menționat, a relatat consilierul local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi.

Astfel, în încercarea de a înțelege legitimitatea proceselor ce reglementează activitatea serviciilor comunale din s. Ivancea, el s-a confruntat cu încercarea din partea primarului Boris Ochișor de a face din autoritățile publice o filială privată a unui anumit partid politic, învăluit de secrete și de interese personale.


Pe fundalul scandalurilor legate de apeduct și gunoiștile neautorizate, situația este agravată și mai mult de refuzul primarului de a răspunde la solicitarea legală de a clarifica situația în domeniul serviciilor comunale.

Consilierul Victor Marahovschi a cerut primarului comunei Ivancea să-i prezinte toate documentele care reglementează activitatea serviciului de aprovizionare cu apă potabilă și canalizare în comuna Ivancea, în special, să-i prezinte informații despre persoanele responsabile de colectarea datelor privind consumul acestor servicii, precum și persoanele responsabile de întreținerea tehnico-materială a sistemului de apeduct din comuna Ivancea, dar și să-i ofere copiile documentelor în baza cărora funcționează acestea, cu indicarea regimului de lucru și de odihnă.

De asemenea, el a solicitat primarului să facă publică Metodologia de colectare a datelor și achitarea de către consumatori a serviciilor prestate și copia actului legislativ, care determină alegerea anume a unei asemenea metodologii.

Totodată, de la primarul comunei Ivancea a fost cerută o listă cu personalul implicat în activitatea serviciului de asigurare cu apă potabilă din comuna Ivancea, o copie a actelor în baza cărora aceștia activează, precum și indicarea responsabilitățile de bază ale acestora.
În răspunsul său formal, primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor, a menționat că din 2015 pînă la 18 iunie 2019, de serviciile de alimentare cu apă și canalizare în comuna Ivancea se ocupa întreprinderea municipală "Serviciile comunale Ivancea". În baza deciziei Consiliului Local din 18 iunie 2019, administrației publică locală a comunei Ivancea i-au fost retrase serviciile de alimentare cu apă și canalizare.

Referitor la cererea de a prezenta informații despre personalul implicat în activitatea Serviciului de furnizare a apei potabile în Comuna Ivancea, despre persoanele responsabile de colectarea datelor privind consumul de servicii de alimentare cu apă și canalizare, persoanele responsabile de deservirea tehnico-materială a sistemului de apeduct din comuna Ivancea, de a prezenta copiile documentelor în baza cărora ele funcționează și a preciza regimul lor de muncă și de odihnă, primarul comunei Ivancea, Boris Ochișor a menționat că copiile documentelor solicitate conțin date cu caracter personal și fără acordul persoanelor respective, autoritățile locale nu este în drept să furnizeze astfel de informații.

Din spusele consilierului local al comunei Ivancea, raionul Orhei, Victor Marahovschi, acest lucru este departe de a fi unicul caz în care primarul nu dă răspuns la întrebări și, astfel, pune la mare îndoială transparența și legalitatea activității aparatului primăriei și a serviciilor sale.

Fiind întrebat ce intenționează să întreprindă în legătură cu această situație, consilierul a dat cu fermitate de înțeles că nu intenționează să renunțe și intenționează să se adreseze organelor de drept cu scopul de a trage la răspundere funcționarii Primăriei care împiedică activitatea legală a alesului poporului.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load