COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Presupusa Dispoziție 28 din 14 mai este un fals (DOC)

Presupusa Dispoziție 28 din 14 mai este un fals (DOC)

Documentul cu o presupusă dispoziție a Comisiei Extraordinare pentru Situații Excepționale nr. 28 apărut pe 14 mai este un fals și o prostie.

Precizarea a fost făcută pentru știri.md de Vitalie Dragancea, consilierul premierului Ion Chicu.

”Este un fals și o prostie. Nu știu care ar fi fost scopul autorului”, a declarat Dragancea.

Este vorba despre un document cu 17 file cu reguli pentru perioada de după expirarea stării de urgență, care a devenit viral pe rețelele sociale și care a ajuns și în presă.

Autenticitatea documentului a fost greu de confirmat inclusiv din cauza site-ului Guvernului care a picat în seara zilei de ieri.


Portalul Executivului a redevenit disponibil după miezul nopții, iar respectiva decizie nu figurează în lista hotărîrilor anunțate pe 14 mai.

Mai exact, există o decizie cu numărul 28 a comisiei, dar e datată cu 12 mai, iar textul nu coincide cu cel prezentat în dispoziția devenită virală.

Totodată, consilierul premierului a precizat că există un singur document al Comisiei pentru Situații Excepționale publicat pe 14 mai.

Este vorba despre dispoziția nr. 29 cu o singură pagină în care se anunță despre sistarea regimului de carantină pe 15 mai în satul Talmaza și în orașul Ștefan Vodă din 16 mai, scutirea de taxe pentru loturi de echipamente și pastile, inclusiv despre rutele avia charter autorizate în viitorul apropiat.

Dragancea a precizat că ultima ședință a Comisiei pentru Situații Excepționale va avea loc astăzi, 15 mai, pentru a prezenta totalizări la finalul regimului stării de urgență, apoi își va începe lucrul Comisia Națională Extraordinară privind Sănătatea Publică (CNESP), fiind ulterior anunțate regulile și recomandările pentru cetățeni.

Un anunț similar a fost făcut dimineață și de președintele țării, Igor Dodon.

”Decizia promovată pe Internet nu este oficială. E un fake news. Nu este hotărîrea oficială. Este un fals promovat masiv. Nu este așa hotărîre cu ce și cînd se permite sau nu se permite. Hotărîrea va fi luată astăzi și va fi anunțată diseară de premier la ora 18:30”, a precizat Dodon.

Mai jos găsiți documentul devenit viral care, potrivit oficialilor, este un fals:

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load