Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 503
Preşedintele stiri: 3997

Pompierii au bătut la ușa mai multor gospodari (VIDEO)

7 noi. 2019,, 08:42   Societate
2199 0

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI a dat start „Campaniei de prevenire a incendiilor în sectorul locativ”, scrie Noi.md.

Activitatea salvatorilor şi pompierilor a început în comuna Ciorăscu, unde angajaţii instituţiei au venit cu recomandări în casele oamenilor. Specialiştii au vizitat familii cu copii, persoane cu dezabilităţi, dar şi oameni în etate care sînt vulnerabili în faţa riscului de producere a incendiilor, dar şi a intoxicării cu monoxid de carbon. Pompierii le-au recomandat gospodarilor să exploateze sursele de încălzire fără încălcări şi să nu supraîncălzească sobele.

Mai mult, oamenii au fost avertizaţi şi despre riscul intoxicației cu monoxid de carbon în urma utilizării surselor defecte. Aici salvatorii i-au îndemnat pe localnici să aerisească bine încăperile şi să verifice canalele de ventilare. În vizorul angajaţilor IGSU au fost şi familiile cu mai mulţi copii. Pompierii le-au recomandat să nu lase micuţii de unii singuri în casă cu focul aprins în sobă. Specialiştii au îndemnat oamenii să apeleze la serviciile de urgență în cazul unei situaţii de risc prin accesare numărului unic de apel 112.

„Campania de prevenire a incendiilor în sectorul locativ” va fi desfăşurată pe tot parcursul perioadei reci în raioanele de sud, centru şi nord. Scopul acesteia este de a minimaliza riscul arderilor, dar şi a deceselor survenite din cauza exploatării surselor de încălzire defecte. Potrivit IGSU de la începutul anului 2019 în Republica Moldova au avut loc peste 1400 de incendii în care şi-au pierdut viaţa 87 de persoane.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?