COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Poliția de frontieră a rămas fără conducere

Poliția de frontieră a rămas fără conducere

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, și-a depus astăzi raportul de activitate și a scris cererea de demisie din funcție. Informația a fost confirmată pentru deschide.md de către Alina Zbancă, consilierul pe comunicare a ministrului Afacerilor Interne, scrie Noi.md cu referire la diez.md.

Alina Zbancă a declarat că în această după-amiază Rosian Vasiloi a prezentat cererea de demisie din funcția de șef al PF din proprie inițiativă, iar aceasta urmează să fie aprobată de către ministrul MAI, Pavel Voicu.

În prezent, nu se cunosc motivele care au dus la plecarea din funcție a lui Vasiloi. Acesta a fost numit în funcția de șef al Poliției de Frontieră în luna iulie anul curent, printr-o hotărîre a guvernului Sandu, la propunerea ex-ministrului MAI, Andrei Năstase.


Amintim că înainte de deveni șef la PF, Vasiloi a participat la mai multe manifestații ale Platformei DA și blocului ACUM și a fost expert pe politici de securitate la IDIS-VIitorul.

Totodată, estre de menționat că în anul 2012, Rosian Vasiloi a fost numit în funcția de șef-adjunct al PF de către ex-ministrul MAI, Dorin Recean, însă, un an mai tîrziu, a demisionat din proprie inițiativă.

Rosian Vasiloi a declarat, în octombrie, că cea mai afectată frontieră a fost cea moldo-romînă. Pe acest segment se desfășura cele mai multe ilegalități și contrabande.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load