COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Poliția de Frontieră a oprit aplicarea excepției temporare privind controlul mașinilor din regiunea transnistreană

Poliția de Frontieră a oprit aplicarea excepției temporare privind controlul mașinilor din regiunea transnistreană

Începând cu data de 10 ianuarie curent, Poliția de Frontieră a sistat aplicarea excepției temporare privind măsurile de control a autoturismelor din regiunea transnistreană a Republicii Moldova.

Conducătorii auto care au traversat frontiera de stat pe sensul de ieșire din țară la volanul autoturismelor din regiunea transnistreană a țării înainte de 10 ianuarie curent li se va autoriza temporar intrarea în Republica Moldova. Mai mult, cetățenilor care și-au programat o călătorie li se recomandă să consulte legislația statului de destinație/tranzitat și să respecte normele de circulație rutieră.

Din 1 septembrie 2018, mijloacele de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender, care dispun de certificate de înmatriculare permanente și plăcuțe cu numere de înmatriculare neutre, sunt admise în traficul rutier internațional. Totodată, conducătorul auto este obligat să aibă aplicat pe mașină semnul distinctiv al statului – „MD”!


Poliția de Frontieră a Republicii Moldova readuce în atenția conducătorilor auto care circulă cu asemenea mijloace de transport că, la traversarea frontierei de stat a Republicii Moldova este necesar să dispună de următoarele: * Pașaport valabil pentru călătorie în țările de destinație și/sau tranzitate în condițiile statelor respective; * Certificatul de înmatriculare a vehiculului (corespunzător anexei nr.21 la Hotărârea Guvernului Republicii Moldova nr.770/2012); * Permis de conducere (național sau internațional), valabil pentru categoria (subcategoria) din care face parte vehiculul, în corespundere cu Convenția asupra circulației rutiere din 1968, la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993; * Asigurarea de răspundere civilă auto „Cartea Verde”, în corespundere cu art.39 al Legii nr.414/2006 privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă pentru pagubele produse de autovehicule; * Actul care confirmă transmiterea în folosință a vehiculului cu număr de înmatriculare neutru (contractul de comodat sau contractul de locațiune), conform art. I pct. 9 al Legii nr.170/2018; * Raportul de inspecție tehnică periodică a vehiculului (Hotărârea Guvernului nr. 1047/1999; Ordinul MEI nr.436 din 24.08.2018); * Alte acte justificative, necesare călătoriilor în străinătate în corespundere cu cerințele țărilor de destinație și/sau tranzitate.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load