Persoanele fără adăpost vor beneficia de servicii de cazare

Persoanele fără adăpost vor beneficia de servicii de cazare

Executivul a aprobat Regulamentul-cadru privind organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost și Standardele minime de calitate pentru serviciile prestate în cadrul acestuia, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare şi protocol a Guvernului. 

Potrivit proiectului, cetățenilor aflați în dificultate li se va oferi cazare pe timp de noapte, alimentație, vestimentaţie, dar și asistență în vederea reintegrării sociale. Totodată, în cadrul Serviciului, persoanele vor beneficia de primul ajutor medical, consiliere psihologică, suport pentru obținerea documentelor de identitate și angajare în cîmpul muncii. 

Serviciile sociale vor fi create pe teritoriul țării, în funcție de necesităţile identificate și vor avea o capacitate de pînă la 70 de beneficiari pentru perioada caldă a anului și de maxim 100 de beneficiari în sezonul rece. Perioada de ședere începînd cu luna aprilie și pînă în luna octombrie va fi de la ora 20.00 pînă la ora 7.00, iar pentru perioada noiembrie-martie, de la ora 18.00 pînă la ora 7.00. În funcţie de categoria de beneficiari, poate fi stabilit un program de ședere cu regim individual, inclusiv cu posibilități de ședere în timpul zilei.

Cheltuielile ce ţin de organizarea şi funcţionarea Serviciului adăpost de noapte pentru persoanele fără adăpost vor fi suportate de către fondatori, iar costurile serviciilor prestate se estimează la circa 4300 lei lunar pentru fiecare beneficiar.

În prezent servicii pentru acordarea suportului persoanelor fără adăpost activează în municipiile Chişinău și Bălţi şi în orașul Ungheni.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load